Snart bar det hemat..

..och det med kluvna kanslor. Har haft det sa himla bra man bara kan ha det, varmen ar underbar! Samtidigt sa borjar jag langta hem, inte till snon men en hel del annat :)

Dock har jag lyckats branna mig lite igen, haha! Denna gangen klarade sig axlarna men mage och rygg.. Vi skulle bara ligga en timme vid poolen igar, och solen var knappt framme men ja, lunchen var blev installd sa det blev typ tva timmat langre :P och jag fjallar som en orm pa axlarna! Sa den lilla bruna farg jag har fatt ar snart borta..

Hela sondagen gick at till att resa hem till joburg, vi fick vanta laaaange pa flygplatsen eftersom vi var tvugna att lamna tillbaka bilen. Jag slumrade lite och Viks laste. Vi var i Joburg vid sextiden, blev hamtade av Linah och P, hem och piffade till oss sedan mot prinsens place.. Spannande! Jag var ju lite nervos for jag visste ju inte riktigt hur man umgas med kungligheter och dessutom tycker jag ju inte att man engelska ar den basta sa det hindrar mig lite.. Denna prins ar alltsa en prins av Nigeria och P haller pa att designa ett b&b till honom.. Denna prins ar mycket, mycket rik..

Sorry hade tankt skriva mycket langre men nu ska vi sticka till en marknad for att sedan kora mig till flyget, typ tre timmar innan jag behover vara dar pga trafiken!

Ar snart hemma hos er i snon :)

Skugglage

..har det varit hela denna dagen for froken Ida som brande sig lite val mycket igar, klantigt och trist! Hoppas att det kanns battre imorgon, kommer smorja in mig ordentligt vilket fall..

Lat se om ni har hort detta forut..? Jag har det underbart! Bara sa ingen missar det liksom..

Dar vi korde igar till Godahoppsudden laste jag i efterhand klassas som varldens vackraste vag och jag kan bara instamma.. Ni ska fa se bilder sedan for det gar inte att beskriva hur fint det ar dar.. Som sagt sa var det ju ganska sa anstrangande att ga upp allra hogst pa Cape point, och om blev jag om mina barfotafotter men vilken utsikt! Vi hade san tur for pa varje stalle kandes det som om vi kom precis innan turistanstormningen anlande. Pa vagen dit sa fick Viks ett plotsligt infall och svangde av vagen..vilket hon gjorde valdigt mycket ratt i, for vi var i simon's town och gick ner for att se pingvinerna. Sa sota! Ah jag hade velat ta med mig en hem!! Sa himla coolt att fa se dem.

Igarkvall begav vi oss till turiststallet Waterfront, ett renoverat och uppfraschat hamnomrade. Marktes direkt mangden vakter och dar var massor, massor av folk! Linah hade namnt en restaurang med himmelskt god bearnaisesas, och ratt var det var sa stod vi utanfor en dar det stod hemmagjord bearnaisesas och ja, den var delicious! Det var ett lite dyrare/finare stalle men absolut vart det. Supermysig kvall.

Idag var det da dags for Robben Island. Upp i tid for att hinna ata av den riktigt goda hotellfrukosten och sedan ta lilla bilen till Waterfront igen. Man akte bat fram och tillbaka, mysigt med gungandet! Dock fick vi ju sitta pa nedre dack pga min harliga branna, men vi kunde ga ut lite och titta pa utsikten dar nere. Nar vi var i hamnen vid Waterfront var dar en massa salar, badandes mitt i hamnen! Hur sota som helst, en san skulle jag ocksa kunna ha hemma :)

Jag hade inte sa mycket forvantingar pa Robben island, visste inte riktigt vad jag hade tankt mig utan tyckte mest att det skulle vara intressant att komma dit. Vi fick i alla fall hoppa pa en buss och forst aka runt pa on i nastan en timme. Fick en jatteharlig kille till guide som berattade massor och bjod pa sig sjalv. Sedan gick vi runt i sjalva fangelsebyggnaderna i nastan en timme med en guide som sjalv suttit fangslad, mycket bra aven han. Jag hangde inte riktigt med pa allt, de pratar ju engelska med dialekt, men Viks oversatte det viktigaste :) Pa baten tillbaka somnade vi bada en stund, haha!

Lunch pa en italiensk restaurang vid hamnen och sedan mot akvariumet. Pa vagen gick vi igenom en slags inomhusmarknad med massor av handgjorda afrikanska saker, mycket fina grejer! Precis nar vi kom in pa akvariumet sa var det matdags for hajar, skoldpaddor och nagra andra stora fiskar, lite kul att fa se det. Sen lyckades vi ga pa fel hall runt, men det spelade ju ingen roll. Aah, sen fick vi se pingviner igen, alltsa dessa djur sa sota! Nar vi var pa vag darifran kommer en skotare med nagra pingviner efter sig, som hon kallar pa. De var alltsa tama, och hon hade en trappa till dem dar det stod "inte for manniskor, endast pingviner" och sa trippade de uppfor den. Da var jag ju fast sa vi fick sitta dar en stund till och beundra dem :) Annars blev jag nog lite besviken, trodde dar skulle vara lite storre djur, alltsa storre hajar och hade hoppats pa en delfin..

Vid det har laget var vi lite trotta, stack tillbaka till hotellet - efter att ha forsokt losa ut var parkeringsbiljett i tre olika automater, fick betala hela 10 kr for kl 9-17... - och tog oss en harligt dopp i poolen, var riktigt skont! En liten stunds vila pa sangen och sedan vidare mot vad vi trodde skulle bli dagens hojdpunkt..

..vi hade namligen tankt oss solnedgangen uppe pa taffelberget men till var stora forvaning sa var cabinbanan stangd! Blev valdigt snopna men bestamde oss raskt for att kora ut en bit pa kusten, och det angrar vi inte! Berg, vackra hus, palmer, sandstrand, klippor, hav och solnedgang.. Fattar ni? Vi sprang ner mot stranden, jag hade langtat sa efter att fa kanna hederlig sand mellan tarna :) Fran ingenstans kom blasten, borjade riktigt storma! Men det gjorde ingenting, vi kande pa det iskalla vattnet och tog en massa, massa harliga hoppbilder i solnedgangen. Pa vag tillbaka till bilen gick vi forbi en filminspelning! Jattespannade tyckte jag saklart sa dar fastnade vi en liten stund :) Annu en megaharlig kvall! Som vi sa - omojligt att rangordna!

Vi bestamde oss for att kora tillbaka mot hotellet, eftersom dar var hur mycket folk som helst vid detta camp bay, bilarna fyllde vagen och alla matsatallen var fullproppade. Istallet tog vi en mycket god burgare precis nedanfor hotellet med goda drinkar till och nu sitter vi har en stund innan vi ska somna gott.

Egentligen hade vi tankt kora ut till nagon vingard imorgon, men vi hoppar nog det och tar en slappedag med lite shopping och poolande istallet. Har ju varit ganska intensiva dagar har.. Och pa mandag nar vi ar tillbaka i Joburg verkar det som om vi ska ata middag med en prins! Det ni ;)

Turistiga till tusan

Idag har vi gjort bland det mest turistiga man kan gora i Sydafrika, besokt Cape point och Godahoppsudden.. korde langs kusten ner och det var nog den vackraste natur och omgiving jag har sett.. Jag satt bara med vidoppna ogon och insop allt det vackra, sa Viks fick saga till mig att jag fick komma ihag att fota lite ocksa..!

Ar lite om i fotterna efter att ha gatt upp pa Cape point, en ganska lang och brant stigning, men det var det vart! Wow vilken utsikt! Helt underbart!

Nu ska vi kora till en annan stadsdel, Waterfront och forsoka hitta en restaurang med bra utsikt sa vi kan titta pa solnedgangen :) imorgon blir det robben island!

"Har sitter jag i Sydafrika och kollar pa en flodhast"

Forbered dig pa en laang lasning!

I mandags korde vi alltsa till Pilansberg, Sydafrikas femte storsta nationalpark. Bilen vi fick var kanon, och Viks tyckte om att kora den. Det tog ca 2,5-3 timmar att kora dit, inkl nagra felkorningar och mycket vagarbete. Sydafrikanerna ar sa coola, hellugna, allting har ar avslappnat, ett glatt leende och hakuna matata! Nar vi skulle hyra bilen sa skulle de ha en viss summa i pant men sa mycket pengar hade inte jag pa kortet, och de bara okej, okej da tar vi lite mindre da. Sedan ville de ha mitt pass men det hade jag inte pa mig men de bara okej, okej det funkar anda.. haha! och pa vagarbetena sa star typ 5-6 andra och tittar pa nar en graver..och de har en vakt till att vanda en skylt dar det star go pa ena sidan och stop pa andra, en annan som viftar med en flagga osv.

Nar vi antligen kom fram till Pilansberg korde vi och checkade in direkt, var ju tvungna att kolla in vart safaritalt! Det var helt okej, mysigt, fint baddat, ett litet tradack utanfor och en riktig dorr att lasa. Sedan begav vi ju oss ut i parken for att forsoka se massa djur. I borjan satt jag forvantansfull och rastirrade ut i buskarna, och nar jag fick se forsta djuret hoppade jag till! Det var en springbock, och sedan sag vi zebror, och nagra zebror till och sedan massor utav av zebror.. De var ju valdigt fina och kul att se, men man blev lite besviken efter ett tag nar det liksom bara var en zebra som det rorde sig pa.. Pa langt avstand fick vi se giraffer och en elefant, lite narmare kom vi Pumbagrisar, en frack rav och lite annat smatt och gott. Stannade till vid centret i mitten av parken och kopte nagra fina smycke och tog en fikapaus. Det var helt fantastiskt landskap med massor av berg och gronska. Vagarna var sisadar att kora pa med en liten wolkswagen, men Viks gjorde det mycket bra, trots en massa hal och ibland oversvammade vagar. Parken stangde kl sju sa nar vi hade kort runt i fyra timmar var vi ganska mora.. Nar vi nastan var tillbaka utbrister Viks "Men du far ju titta lite!!" och dar, i den lilla dammen vi korde forbi var en flodhast! Vi stannade bilen en stund och tittade pa nar den simmade lite och aven gapade, frackt!

Tillbaka till taltet och ner till restaurangen for valbehovd mat. Drack ett mycket gott vin som steg oss trotta tjejer rakt upp i huvudet. Det var alldeles morkt och himlen var sa otroligt stjarnklar och vacker! Jag tog ut vara stolar en bit i graset sa vi skulle titta pa stjarnorna battre, men sedan hamtade vi vars en handduk att lagga oss pa.. och sedan kudde och tacke sa vi kunde somna dar.. Det gar knappt att beskriva med ord hur fantastiskt det var. Att ligga ner pa ett mjukt gras i sydafrika, med Viks bredvid sig, lyssna pa syrsorna och bara blicka rakt upp i stjarnhimlen! Det var sa frackt, sa coolt, sa underbart! Vi bara lag dar och pratade och pratade en lang stund for att sedan somna dar..

Det som var lite mindre fantstiskt var att vi var tvungna att springa upp pa toa en gang och da hande det. Jag var sa himla glad, lite tipsy (inte sa farligt mamma) bara sa himla lycklig sa pa vag tillbaka borjade jag hoppa tjolahoppsasteg, ni vet nar man ar sa dar totalt lycklig sa man bara maste gora nagot av energin, och plostligt stod dar en grill i vagen. Helt i vagen. Och Ida lilla hoppade RAKT in i den. Inte sadar sa att man precis millisekunden innan upptacker det sa att man hinner hejda sig lite, utan nejda rakt in i den bara, men min intimaste delen forst. AJ! Fick en rejal small och lite skrapsar pa benen, men som vi skrattade! hahahha! Jag sag verkligen inte den dar grillen och det var ju inte den lilla heller precis.. Fattar inte hur jag lyckades valta den..

Efter inte sa lang tid vaknade vi pa grasmatten och gick in i taltet for att inte sova sa varst lange innan klockan ringde. Men djuren ar morgonpigga och vi hade mycket att hinna med! Snabb frukost vid sju och sedan ut i parken igen. och.....Antligen! Elefanter pa nara hall! De var stora! Vi stannade bilen, man far ju ha respekt for dem, och satt och tittade en lang stund innan de gick av vagen. Sedan korde vi runt, runt, runt och sag mest zebror och springbockar.. Stannade till vid centret for drickaintag och da stod dar en rhino! Noshorning alltsa. Precis intill balkongen, riktigt nara. Vi fortsatte att kora rundor och fick turen att annu en gang kora ikapp nagra elefanter, fick krypkora bakom dem lange, nastan sa vi blev trotta pa dem..! Sa jag fick se tva av the big five, klart det hade varit kul att fa se fler men det spelar faktiskt inte sa stor roll. Nar vi ar tillbaka i joburg sa ska vi aka till en lejonpark en dag sa jag far se dem nara och dar ar aven giraffer som man far mata :)

Vid det har laget hade vi kort i ca fyra timmar till i parken och kande for att fortsatta till nasta anhalt, Sun City. Detta ar typ som en liten by for sig sjalt, som nagon har byggt upp som entertainment, riktigt stort. Med casino, lyxhotell, badplats, golfbana och massa annat! Vi korde in i omradet, parkerade bilen, at och gick runt och tittade lite. Verkligen imponerande. Pa ett stalle salde de malningar och de var sa fina sa vi kopte vars en :) Vi stannade inte sa lange, var ratt trotta och hade ju en bit hem sa vi begav oss hemat och lyckades inte kora fel sa manga ganger, bara inom Rustenburg istallet for att runda den och hamnade i en trakig bilko.

Det var riktigt skont att komma hem till Linah och P och fa ta en dusch! Det bestamdes att vi skulle ner runt hornan och ata omradets godaste pizzor, och det var dem! Riktigt, riktigt goda. Satte oss ute forst men sedan blev vi lite oroliga for regn, sa flyttade in under tak. Precis nar vi hade atit fardigt och kallat pa notan sa brojade det..Aska, blasa och regna. Jisses sa fort det gick! Jag ar ju absolut inget fan av aska och blixtrar gor det nastan hela tiden har nere, men jag hade lugnat ner mig att det var langt borta.. Vi borjade skynda oss hemat i stormen och sedan tog jag nycklen och sprang. Halvvags borjade skurarna, och det ar ju inte lite det regnar heller, vi blev alldeles dyngsura! Jag sprang i forvag, laste upp lagenheten och sprang ut pa balkongen for att ta in tvatten. Bara det att balkonggolvet ar av kakel och det var glashalt av regnet och nar jag kom dar med fart sa halkade jag, gjorde en riktig filmvurpa, benen flog upp i luften och jag dunsade hart ner pa rumpan. Sa ja, nu har jag ont bade fram och bak! hahhahaha!

Jag var riktigt trott och kande huvudvarken komma sa jag gick och la mig pa sangen, lyckades somna dar fullt pakladd och vacktes av klockan kvart i fem imorse. Vi hade lite att fixa innan flyget gick sa det var bara att stiga upp och packa det sista. Gick jattebra med flyget hit. Fick jattebra hjalp nar vi skulle hyra bilen, denna gangen en bla, men likadan som innan, det gladde Viks. Dock ar ju trafiken en helt annan har i Kapstaden, lyckades hamna lite fel trots jattebra beskrivning av bilkillen. Men men, nu ar vi har pa ett internetcafe och fordriver tiden till incheckning pa hotellet. Verkar strula lite, men hakuna matata, det brukar losa sig!

De narmsta dagarna ska vi forsoka hinna med Taffelberget, Godahuppsudden, Robben Island, shopping och lite annat! Flyger tillbaka till joburg pa sondag.. Lite fullspackat men alldeles alldeles underbart!

Det som, om mojligt, ar annu mer underbart ar att jag anda har anledning att se fram emot att komma hem..


Nu borjar nytt aventyr..

om ca tio minuter ska jag och Viks ge oss ut pa de Sydafrikanska vagarna.. Hon sitter vid ratten och jag ska beratta for henne att hon ska halla sig pa vanstersidan.. ;) Vi hade lite strul med bilhyrandet men nu ar det ordnat, sa medan den tvattas och stadas har vi atit frukost annu en gang pa cafeet med den goda espressobanandrinken, idag med en toasted bagel till, mycket gott!

Nar vi lamnade Ps hus igarkvall korde vi hem och poolade en stund, tyvarr lag poolomradet i skugga sa det blev ingen langre stund. Sedan stack jag och Viks till News cafe och drack mycket goda cosmos till den underbara salladen, en harlig kvall!

Nu ska vi alltsa bege oss till Pilansberg och sova dar en natt i talt, spannade! Viks har kort lite innan och jag ar mycket, mycket imponerad av hennes korning sa det ska nog ga bra :) Vi kommer alltsa hem igen nan gang imorgon, tisdag och sedan pa onsdag ska vi flyga till Kapstaden och sova dar i fyra natter, sa ja, nu borjar val det intensiva I think! Take care dar hemma!

Frieri, casino och kinesiskt nyar

Har hander en massa ska ni veta, allting lika roligt, intressant och spannande!
Efter vi gick fran internetcafeet sa satte vi oss och tog den dara underbart goda esprossbanandrinken och en crossaint med nutella till det, mmm! Sedan blev det lite poolande och solande for mig medan Viks fixade lite med bank och sant.
Pa eftermiddagen sa begav vi oss till Monte Casino, jag och viks gick dit. Casinot var bara saa himla haftigt! Det var ett stort stalle som inneholl restauranger, cafeer, affarer, bio och massa mer. Utanfor fanns birden garden som vi besokte, ett stalle med massa, massa coola faglar och andra djur, vi hittade sota Timon bland annat. Vi gick ocksa och bokade bio, kostar 40 spann, sag valentines day och den var ratt gullig :) Biosalongen var ca fyra ganger sa stor som den storsta i ystad och nar reklamen borjade rulla sa kom det en som jag tyckte kandes billig och hemmagjord, tankte att jag kunde gjort det battre sjalv, meeen detta var ju ett frieri! Sa alla borjade appladera och tjoa, lite haftigt att vara med om det faktiskt :)

Sedan begav vi oss hamat och till sangs. Imorse vaknade vi ganska tidigt for vi skulle kora en bit och fira det kinesiska nyaret. P kom och hamtade oss och vi korde val ca 1,5 timme ut pa landet och plotsligt sag vi ett riktigt stort kinesiskt tempel, frackt! Dar var det riktig fest, massa bilar, fick lite marknadkansla av att parkera pa ett grasfalt. Dar var upptrade med kinesiska drakar och fyrverkeri och sedan gick vi runt i templet och tittade. Lunch pa grasmattan, en titterunda till och sedan korde vi hemat igen. Pa vagen korde P inom ett kakstadsomrade.. Det var verkligen fattigt, sadana miniskjul de bor i..sa manga manniskor och P berattade lite och sa att ja, det ar dessa manniskor som server oss pa restaurnagerna och i butikerna osv..

Nu sitter vi hos P och tar det luuugnt. Ar overhettade och lite branda alla, utom P da saklart. Imorse regnade det och var riktigt dimmigt sa jag smorde bara mig lite, tur jag gjorde det iaf, men har inte brant mig sa varst, de andra ar varre faktiskt. Det enda jag har lycktas branna, redan igar, ar den ena oronsnibben, hur lyckas man!?

Kanns som om jag har varit har jattelange, och jag njuter verkligen av varje stund. Det ar sa himla skont med sooool! Imorgon ska jag och Viks ge oss ut pa aventyr, bara vi tva. Vi ska hyra bil och ta oss till Pilansberg nationalpark, sova en natt och hoppas fa se the bige five, hall tummarna fos oss!

Njuter!

Alltsa har ar bara sa underbart harligt!
Ursakta det roriga inlagget igar, hade no time och hann inte lasa igenom det..
Nu sitter jag och Viks pa ett internetcafe sa att jag kan uppdatera er lite :) Flygresan gick battre an forvantat, gick jattebra att sova den storre delen, trots tva sma barn bakom mig, den ena skrikande och den andra sparkande mig i ryggen.. Tva fransman som borjade braka for den ena hade stolen nerfalld osv. Nar jag kom till Paris och skulle byta sa var vart plan lite sent sa da var jag lite stirrig, fick byta terminal, eller ja, det var langt ivag iaf, men jag hann utan egentliga problem. Men nar jag kom till Joburg sa fungerade inte min mobil alls, ingen tackning och Viks och Linah var sena...tva timmar.. haha! Men jag tankte ja, vi ar ju i sydafrika och sant hander, sa jag bara satt och vantade. Till slut fragade jag en tant om jag kunde lana hennes mobil men innan vi fick ratt med landsnummer sa kom ju viks precis nar vi ringde :)

Vi korde driekt till ett cafe for att ata frukost, tog nutellapannkakor och croissant, mmmm! Lite sol och bad hanns med vid poolen igar, lyckades inte branna mig, wiiehoo! Somnade en stund pa soffan, sen gjorde vi oss iordning for kvallen, skulle till en restaurang. Korde laaangt, hamtade upp P och sedan en annan kompis till dem, och sedan var vi langt, langt ivag, riktigt pa landet! Men det var det verkligen vart, riktigt fint stalle. Supermysigt, riktigt afrikanskt, jattehaftig inredning och sa lacker mat! Forst soppa och brod, sedan kom servitorerna med kottet pa spett och drog av en bit tills oss, riktigt frackt. Fick smaka biff, lamm, giraff, zebra, kyckling, kudukorv och krokodil! Jag tyckte allt smakade ganska gott :) Lite vin och drinkar till det, yummie! Sedan begav vi oss den langa vagen hem och rakt i sang.

Idag ar det annu varmare an igar, riktigt skont! Jag vet inte riktigt temperaturen, runt 35 kanske :) Nar vi ar fardiga har ska vi satta oss i solen och ta en espressodrink med banana, smakades igar med val godkant, sedan ska vi sola och bada lite vid poolen och i eftermiddag ska vi till ett casino som ligger precis vid linahs lagenhet, dar ska vi titta pa coola faglar och sedan se bio, valentines day. Tror detta blir en mycket bra dag, idag ocksa :)
Jag gar bara runt och njuter, njuter, njuter! Det ar bara sa harligt att vara i varmen, bara hanga med de andra och inte tanka sa mycket. Igar kande jag mig helt vack eftersom mobilen inte funkade, men nar jag provade idag sa gar den igen med tackning, det kanns anda lite skonare och tryggare. Snon darhemma kanns far, far away och den vill jag helst slippa tanka pa! Hoppas ni far lite harliga varma feelings nar ni laser detta, sommaren ar trots allt inte sa langt borta..eller?

Uuuunderbart!

Har ar alldeles lagom varmt och skont! Superharligt!
Just nu sitter vi hos P, Linahs pojkv'n och vantar pa att han ska bli fardig sa ska vi ut och ata pa en KYDDrestaurang Kott alltsa :)
Flygresan gick jattebra, jag var ju lite nervos men allt gick bra, lite rorigt i paris men helt okej, lite orolig blev ajg nar viks drojde med att komma och hamta mig och min mobil inte fungerar har, men ajg fick tag pa en snall tant som hjjalpte mig :)
har redan hunnit sola och bada i poolen, ovely!
bli langre en annan gang, har redan massor att beratta saklart men vi ska sticka nu..

Nervositeten..

..fullständigt flög på mig när jag vaknade imorse. Första gången jag tittade på klockan var den 03.36..Nu lite i sju tyckte jag att det var lika bra att gå upp och fixa det sista så jag i alla fall slipper stressa. Ska för sista gången på ett tag dra på mig underställ, extra kläder, tjock jacka, vantar, halsduk & mössa och bege mig ut en ordentlig runda med Lennie, det behöver han.. Jag hoppas verkligen att han inte river huset under dessa två veckor jag är borta, lite orolig är man ju.

Jag vet inte varför jag blev så nervös nu, det är mest att det enda man har som bokning är ett litet nummer på en lapp..Tänk om det strular? Så står man där rent själv och får tunghäfta.. Som tur är kom ju snön igår så idag ska det väl gå bra att ta sig till Kastrup, mina snälla föräldrar skjutsar mig till Svågertorp.

Jag har så länge sett fram emot den här resan och nu kan jag knappt fatta att om ett dygn så är jag verkligen där nere och ger Viktoria en stoooor kram. Jag hoppas flygresan blir okej, jag brukar ha en tendens till att tycka det är jobbigt att sitta stilla för långa perioder men eftersom det är nattetid hoppas jag kunna sova lite..

Nu är det nog svamlat för nu ska jag ge mig ut i kylan och njuta av tanken på att imorgon går jag i linne och ballerinaskor :) Jag ska försöka locka med mig lite vår med mig hem när jag är tillbaka om två veckor :)

Ett liv i 190..

Så brukar de flesta beskriva mitt liv och jag är benägen att hålla med. Varför ha tråkigt när det finns så himla mycket roligt att hinna med liksom? Denna blogg är i första hand tänkt att vara aktiv under min stundande Sydafrikaresa som startar på torsdag. Men först blir det ett inlägg tillägnat världens bästa mamma;

ÖVERRASKNINGARNAS HELG

För er som lyckades missa det så fyllde jag 20 år förra helgen, med dunder och brak. Numera anses jag inte vara tonåring längre och mogen nog att själv betala på systembolaget. Lämpligt nog inföll sig min dag en lördag. Denna dag var tänkt att spenderas i Markaryd med Lennies uppfödare på föreläsning om hundens mentalitet, men vädret ville annat.. För att ta det från början..

Fredag och jobb på ica hela dagen, lagom spänd inför vad som väntade, inställd på matsällskap och en tidig morgon. Hade inte bestämt något firande under helgen utan meddelat mina allra närmsta att jag uppskattar överraskningar och hoppades att de skulle lyssna på det. Kommer hem på fredagkvällen och blir ärligt nog lite snopen att det inte var något på gång, mamma och pappa hemma, vännen på väg.. Men så helt plötsligt stod det två bilar på gårdsplanen och jodå, även syster var här! God mat och ett glas vin på kvällen så var jag nöjd och kröp till sängs, lyssnande på snöstormen som ven utanför så att väggarna knakade.

Lördag morgon blir jag väckt av sång, tycker huvudet känns tungt, tittar på klockan som bara visar 04.45..Tidigt! Får CHAMPAGNE på sängen, och en massa paket. Så himla fina presenter som jag blev riktigt glad över. Märker pappas oroliga min och lägger märke till att stormen inte verkar ha lugnat sig. Hinner njuta lite av champagnen innan det är dags att göra sig i ordning för att försöka komma iväg. Tyvärr gick det inte alls, snön blåste i stora sjok som täckte bilen så det blev att vända en km hemifrån. Lite besviken såklart men å andra sidan gick det verkligen inte att köra, så varför deppa? Istället blev det några timmars sömn i sängen, en slapp dag framför tvn med syster och vän. Vännen som pappa fick skotta ut för att hämta, men hit skulle hon. Fick ett superfint kort som jag vet vilken möda det ligger bakom, tack!
På kvällen skulle broren på festligheter, sådant missar man inte när man går på Bollerup. Jag fick order om att följa med i bilen, körde en ganska lång omväg, för att hämta upp en annan vän. Märkte direkt på pappa att han inte hade riktigt koll på vart han skulle medan vi körde, och en del olika tankar hann flyga genom mitt huvud vart vi kunde vara på väg nånstans.. Väl hemma vankades det tacos och på min tallrik låg nästa överraskning inslagen, ledig från jobb under morgondagen! Skönt! Började inte misstänka det förrän vi hade hämtat upp min vän, och jag la märke till att hon hade övernattningsväska med sig.. Nu blev jag lite spänd på vad nästa dag skulle innehålla.. Fick endast veta att firandet skulle fortsätta och att jag skulle ställa klockan på 06..

Klockan ringde och vi steg upp, fick ett körschema för att allt skulle klaffa. Dagen innan hade ju inte blivit som den skulle pga vädrets makter. Jag fick bara veta att när jag gjort det som stod på min lapp så skulle jag landa på brukshundklubben. Hmm, vad innebär detta? Snäll och lydig som jag alltid har varit gjorde jag allt helt enligt schemat och när jag kommer till klubben står alla våra bilar och pappas lastare på plats. Går in genom dörren och möts av en stirrig syster, en konfunderad pappa, en behärskad mamma, en dagenefter bror och jättefint dukade långbord. Överraskningsfest!
Jag var ganska trött av allt som hänt under helgen och lite lite sömn, och så fick jag varken gå in i det rummet eller i det rummet så jag satte mig på en stol och bara satt. Eftersom snön inte var riktigt på vår sida denna helg blev det tyvärr en hel del återbud denna dag, hälften som skulle kommit uteblev. Men när gästerna började komma blev jag gång på gång glatt överraskad. Så många som trotsade vägarna och kom bara för min skull! Alla på glatt och positivt humör och med en massa fina presenter! Jag blev så himla glad över allt, alla som ville vara med och fira min dag och att jag fick så många saker som verkligen var jag, det var Ida-saker.
Mamma som hade gjort hur mycket god svampsoppa som helst, syster som hade bakat 7 sorters kladdkakor och en fantastisk agilitytårta som sent kommer glömmas, bror som hade gjort ett jättefint bildspel på datorn med bilder på mig, pappa som ordnade och donade för att folk skulle komma fram och till, gäster som engagerade sig i tipspromenaden och hade fler rätt än vad jag skulle tro. Alla som hade lyckats hålla det hemligt för mig ändå in på dagen. Jag uppskattar det verkligen, alltihop! Min 20-årsdag som blev en hel underbar, överraskande, fantastisk helg kommer jag minnas med ett stort leende och lite snö :) TACK till alla inblandade!


RSS 2.0