"Har sitter jag i Sydafrika och kollar pa en flodhast"

Forbered dig pa en laang lasning!

I mandags korde vi alltsa till Pilansberg, Sydafrikas femte storsta nationalpark. Bilen vi fick var kanon, och Viks tyckte om att kora den. Det tog ca 2,5-3 timmar att kora dit, inkl nagra felkorningar och mycket vagarbete. Sydafrikanerna ar sa coola, hellugna, allting har ar avslappnat, ett glatt leende och hakuna matata! Nar vi skulle hyra bilen sa skulle de ha en viss summa i pant men sa mycket pengar hade inte jag pa kortet, och de bara okej, okej da tar vi lite mindre da. Sedan ville de ha mitt pass men det hade jag inte pa mig men de bara okej, okej det funkar anda.. haha! och pa vagarbetena sa star typ 5-6 andra och tittar pa nar en graver..och de har en vakt till att vanda en skylt dar det star go pa ena sidan och stop pa andra, en annan som viftar med en flagga osv.

Nar vi antligen kom fram till Pilansberg korde vi och checkade in direkt, var ju tvungna att kolla in vart safaritalt! Det var helt okej, mysigt, fint baddat, ett litet tradack utanfor och en riktig dorr att lasa. Sedan begav vi ju oss ut i parken for att forsoka se massa djur. I borjan satt jag forvantansfull och rastirrade ut i buskarna, och nar jag fick se forsta djuret hoppade jag till! Det var en springbock, och sedan sag vi zebror, och nagra zebror till och sedan massor utav av zebror.. De var ju valdigt fina och kul att se, men man blev lite besviken efter ett tag nar det liksom bara var en zebra som det rorde sig pa.. Pa langt avstand fick vi se giraffer och en elefant, lite narmare kom vi Pumbagrisar, en frack rav och lite annat smatt och gott. Stannade till vid centret i mitten av parken och kopte nagra fina smycke och tog en fikapaus. Det var helt fantastiskt landskap med massor av berg och gronska. Vagarna var sisadar att kora pa med en liten wolkswagen, men Viks gjorde det mycket bra, trots en massa hal och ibland oversvammade vagar. Parken stangde kl sju sa nar vi hade kort runt i fyra timmar var vi ganska mora.. Nar vi nastan var tillbaka utbrister Viks "Men du far ju titta lite!!" och dar, i den lilla dammen vi korde forbi var en flodhast! Vi stannade bilen en stund och tittade pa nar den simmade lite och aven gapade, frackt!

Tillbaka till taltet och ner till restaurangen for valbehovd mat. Drack ett mycket gott vin som steg oss trotta tjejer rakt upp i huvudet. Det var alldeles morkt och himlen var sa otroligt stjarnklar och vacker! Jag tog ut vara stolar en bit i graset sa vi skulle titta pa stjarnorna battre, men sedan hamtade vi vars en handduk att lagga oss pa.. och sedan kudde och tacke sa vi kunde somna dar.. Det gar knappt att beskriva med ord hur fantastiskt det var. Att ligga ner pa ett mjukt gras i sydafrika, med Viks bredvid sig, lyssna pa syrsorna och bara blicka rakt upp i stjarnhimlen! Det var sa frackt, sa coolt, sa underbart! Vi bara lag dar och pratade och pratade en lang stund for att sedan somna dar..

Det som var lite mindre fantstiskt var att vi var tvungna att springa upp pa toa en gang och da hande det. Jag var sa himla glad, lite tipsy (inte sa farligt mamma) bara sa himla lycklig sa pa vag tillbaka borjade jag hoppa tjolahoppsasteg, ni vet nar man ar sa dar totalt lycklig sa man bara maste gora nagot av energin, och plostligt stod dar en grill i vagen. Helt i vagen. Och Ida lilla hoppade RAKT in i den. Inte sadar sa att man precis millisekunden innan upptacker det sa att man hinner hejda sig lite, utan nejda rakt in i den bara, men min intimaste delen forst. AJ! Fick en rejal small och lite skrapsar pa benen, men som vi skrattade! hahahha! Jag sag verkligen inte den dar grillen och det var ju inte den lilla heller precis.. Fattar inte hur jag lyckades valta den..

Efter inte sa lang tid vaknade vi pa grasmatten och gick in i taltet for att inte sova sa varst lange innan klockan ringde. Men djuren ar morgonpigga och vi hade mycket att hinna med! Snabb frukost vid sju och sedan ut i parken igen. och.....Antligen! Elefanter pa nara hall! De var stora! Vi stannade bilen, man far ju ha respekt for dem, och satt och tittade en lang stund innan de gick av vagen. Sedan korde vi runt, runt, runt och sag mest zebror och springbockar.. Stannade till vid centret for drickaintag och da stod dar en rhino! Noshorning alltsa. Precis intill balkongen, riktigt nara. Vi fortsatte att kora rundor och fick turen att annu en gang kora ikapp nagra elefanter, fick krypkora bakom dem lange, nastan sa vi blev trotta pa dem..! Sa jag fick se tva av the big five, klart det hade varit kul att fa se fler men det spelar faktiskt inte sa stor roll. Nar vi ar tillbaka i joburg sa ska vi aka till en lejonpark en dag sa jag far se dem nara och dar ar aven giraffer som man far mata :)

Vid det har laget hade vi kort i ca fyra timmar till i parken och kande for att fortsatta till nasta anhalt, Sun City. Detta ar typ som en liten by for sig sjalt, som nagon har byggt upp som entertainment, riktigt stort. Med casino, lyxhotell, badplats, golfbana och massa annat! Vi korde in i omradet, parkerade bilen, at och gick runt och tittade lite. Verkligen imponerande. Pa ett stalle salde de malningar och de var sa fina sa vi kopte vars en :) Vi stannade inte sa lange, var ratt trotta och hade ju en bit hem sa vi begav oss hemat och lyckades inte kora fel sa manga ganger, bara inom Rustenburg istallet for att runda den och hamnade i en trakig bilko.

Det var riktigt skont att komma hem till Linah och P och fa ta en dusch! Det bestamdes att vi skulle ner runt hornan och ata omradets godaste pizzor, och det var dem! Riktigt, riktigt goda. Satte oss ute forst men sedan blev vi lite oroliga for regn, sa flyttade in under tak. Precis nar vi hade atit fardigt och kallat pa notan sa brojade det..Aska, blasa och regna. Jisses sa fort det gick! Jag ar ju absolut inget fan av aska och blixtrar gor det nastan hela tiden har nere, men jag hade lugnat ner mig att det var langt borta.. Vi borjade skynda oss hemat i stormen och sedan tog jag nycklen och sprang. Halvvags borjade skurarna, och det ar ju inte lite det regnar heller, vi blev alldeles dyngsura! Jag sprang i forvag, laste upp lagenheten och sprang ut pa balkongen for att ta in tvatten. Bara det att balkonggolvet ar av kakel och det var glashalt av regnet och nar jag kom dar med fart sa halkade jag, gjorde en riktig filmvurpa, benen flog upp i luften och jag dunsade hart ner pa rumpan. Sa ja, nu har jag ont bade fram och bak! hahhahaha!

Jag var riktigt trott och kande huvudvarken komma sa jag gick och la mig pa sangen, lyckades somna dar fullt pakladd och vacktes av klockan kvart i fem imorse. Vi hade lite att fixa innan flyget gick sa det var bara att stiga upp och packa det sista. Gick jattebra med flyget hit. Fick jattebra hjalp nar vi skulle hyra bilen, denna gangen en bla, men likadan som innan, det gladde Viks. Dock ar ju trafiken en helt annan har i Kapstaden, lyckades hamna lite fel trots jattebra beskrivning av bilkillen. Men men, nu ar vi har pa ett internetcafe och fordriver tiden till incheckning pa hotellet. Verkar strula lite, men hakuna matata, det brukar losa sig!

De narmsta dagarna ska vi forsoka hinna med Taffelberget, Godahuppsudden, Robben Island, shopping och lite annat! Flyger tillbaka till joburg pa sondag.. Lite fullspackat men alldeles alldeles underbart!

Det som, om mojligt, ar annu mer underbart ar att jag anda har anledning att se fram emot att komma hem..


Kommentarer
Postat av: Barbro Knutsson

Jättehärligt att få hänga med på dina äventyrdet ger mig minnen från min egen Kenya resa! Det är det som är så gott med minnen; att få möjligheten att uppleva dem!:)

Kram Moster

2010-02-17 @ 19:15:30
Postat av: Elisabeth, Merlin & Mio

Skit roligt att få läsa!!! Gör inget att det är långt! Det är så spännande som om man nästan var där själv!

Men blev ju väldigt nyfiken på vad det är som du ser fram emot att komma hem till.....

Kramisar

2010-02-18 @ 10:32:07
URL: http://merlin.webgain.se
Postat av: Kusin Jessica

Underbart härlig läsning Ida! Jättekul att få höra om dina bravader och upplevelser!!



Blev ju såklart oxå nyfiken på varför du ser fram emot att komma hem???



Kram kram J

2010-02-18 @ 21:10:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0