19 dar i rad

..och på den tjugonde är man, hör och häpna, ledig! Väldigt, väldigt skönt och ganska välbehövligt. Jag räknade på det, 19 dagar i rad har jag jobbat och/eller varit i skolan. Denna lediga helg kom mycket lägligt, även om den till en viss del måste spenderas med skolböckernas sällskap.. Förra veckan försvann i ett naffs, hann inte riktigt med kändes det som, och när jag skulle upp ännu tidigare än vanligt i fredags för att börja jobba kl 7 var det lite extra tungt. Men när dagen väl var över blev det en snabb vända hem om och sedan ner till stan och en pub där vi mötte Robbans jobbekompis med tjej, blev en riktigt trevlig kväll! Vi träffades tidigt och kom därför också hem i ganska god tid och det var ju skönt eftersom jag skulle upp och jobba. Dagen gick hyffsat lätt ändå eftersom jag hade nåt att se fram emot, längtade till kvällen, då jag och Robban hade bokat in egentid tillsammans och skulle bara krypa ner i sängen och kolla på tv. Väl hemma var dörren låst, hrm? När jag väl fått upp nycklar och kommer innanför dörren är det första som möter mig kamerablixtar och "överraskning, grattis" Då hade mina kära mamma, pappa, syster och Rasmus kommit upp för att överraska mig! Jag blev så himla glad! Jag hade länge påpekat för mamma att jag tyckte det var på tiden att ses och för dem att komma upp, enda gången de har varit här var när de lämnade mig för skolstart och här har ju hänt en del i lägenheten sen dess, de har ju fått se bilder men det är ju ändå något annat att se det på riktigt.

Jag blev riktigt överraskad och som sagt, himla glad! Dessutom fick jag presenter, alla de scrappingsaker jag saknat och önskat mig och lite till, en massa roligt skoj som gav kli i fingrarna direkt! Robban hade gjort så fint hemma med städning, duk på bordet, köpt extrastolar på ikea (också det present - perfekt!) och supersyrran hade (lite såklart) sin härliga picnickorg med sig och denna kväll bjöds vi på köttfärspaj med god sallad och favorit-i-repris - den smarriga daimkladdkakan från min 20-årsfest! Vi åt och hade mysigt och kvällen gick alltför fort innan de behövde vända hemåt igen.
På söndagsmorgonen vaknade jag pigg och med ett leende på läpparna, slängde ihop frukostbullar som blev godare än förväntat och sedan begav jag, Robban och Lennie oss med filt, kaffe, kamera och frolic mot brukshundklubben! Robban hade sett att folk tränade agility på barmark dagen innan så då ville jag ju genast dit och springa bort lite abstinens. Med Robbans hjälp kunde vi bära ner några hinder dit det var grönt och isfritt och sedan sprang och njöt hunden och jag i fulla drag en bra stund. Det var vindstilla, solen sken från en klarblå himmel och det var alldeles, alldeles underbart! Inte helt lätt att slita sig för att gå och jobba..
Sedan var det jobb för min del både söndag och måndag till stängning, det vill säga till kl 22. I tisdags tränade vi tillsammans med min klasskompis, hennes sambo och en hel drös andra människor, alla tränar ju vid femtiden.. Trötta och nöjda kom vi hem, värmde mat som Robban lagat innan i veckan och sedan blev det en lite stunds pluggande för fröken Ida. Onsdagen började i skolan, därefter en timmes simning och sedan var inte jag alls upplagd för att plugga och när det dessutom inte gick min väg, så bytte jag plugg(köks)bordet till scrapbordet och vips flög tiden iväg!
När Robban kom hem satte vi oss i bilen, for över bron till Öland och så tog jag Lennie på en runda medan Robban gick in på intervju.. En viss dag, den 10 september var detta ett vinnande koncept och jojomänsan, inte efter 10 men väl efter 20 minuter var han färdig och med nytt jobb! Igår sa han upp sig och skrev papper på nya stället som alltså har firman i Färjestaden på Öland men har även Kalmar med omnejd som arbetsplats. Som de flesta vet är ju Robban inne på att byta bana och har tagit sitt C-kort och ska gå en utbildning så att han också får köra yrkesmässig trafik med lastbil, men detta som han börjar om en månad är som elektriker. Varför kanske en del undrar? Jo, hittills har han ju varit på arenan som snart är färdigbyggd och där är en hel del folk som jobbar där och när arenan är färdig så känns det lite oroligt med om det finns jobb till alla. Robbans kollega, den han har kommit närmst, har också skrivit på för samma ställe och detta är för deras gamla chef som de båda gillar. Det är ett mindre ställe där de ska köra service med egen bil, liknande som Robban gjorde i Malmö innan, vilket Robban känner att han trivs mycket mer med. Så nu hoppas vi att han kommer trivas!
Igår tyckte jag och "mina" tjejer att första lektionen i skolan var onödig så jag och den ena bestämde oss för att gå och träna istället, skönt på morgonen med lite folk. Jag steg upp som vanligt men skulle ju inte duscha och fick då några minuter över och med det ett litet Ida-ryck att baka muffins! Sagt och gjort, nybakta muffins med vanlij och chokladsmak bjöds det på under mattelektionen, det var gott!
Idag har jag varit ganska lat, och det är faktiskt ganska skönt. En lite längre promenad med Lennie, god frukost och sedan slösade jag med tiden när jag satt vid datorn och surfade runt lite hit och lite dit. Nu har jag i alla fall gjort matten, även om den svår och en del frågeteckan kvarstår. Egentligen borde jag nu sätta fart även med fysiken, och plugga på inför en viss tenta om drygt en vecka men oj vad jag känner mig omotiverad. Känner mycket mer för en runda neråt stan och slösa lite mer med tiden! Men ju mer fysik jag gör nu, desto mindre dåligt samvete och mer tid med Robban i helgen.. Alltid står man mellan pest och kolera eller som en åsna mellan två hötappar, som en viss klok mor brukar säga!

Ryggläge

Tro det eller ej, men jag ligger i sängen! Känns som att det var länge sen man låg här för att man helt enkelt känner för det och inte för att man stupar av trötthet.. Just nu har och är det ganska intensivt i mitt lilla liv, brukar det gå i hundranittio så är vi nog upp i tvåhundratio nu.. Men som jag säger, jag har bara mig själv att skylla och jag trivs ganska bra med det. Jag tycker ju liksom om att få mycket gjort och känna mig flitig när det är dags att gå och lägga sig. Men förra veckan får väl till och med jag erkänna att det kanske blev lite för mycket av det goda. Vi har ganska mycket i skolan nu, det gäller att hänga med och hela tiden räkna på, jag sitter här hemma och kämpar om kvällarna, läser och räknar om och om igen tills jag fattar. Det finns ju roligare ämnen än matte D och fysik B, jag längtar riktigt tills de är över, förhoppningsvis klarar jag mig godkänt ur dem, men för det måste jag kämpa..
Sen har det varit en del jobb också fredag-måndag helgen som gick och likadant denna helgen som kommer. jag trivs verkligen, men det är klart att har man fått smak på att bara ligga hemma framför sin favoritserie är det inte riktigt lika enkelt att komma upp både lördag- och söndagmorgon också..
Förra veckan fyllde Robban 25 och jag ordnade en liten överraskningsmiddag för honom med vännerna härifrån Kalmar, duk på bordet och trerätters. Han blev ganska så överraskad, jag hade ju även involverat en kollega för att sinka honom hem och det var alldeles mörkt i lägenheten när han kom upp och Volia där stod vi! Trist bara att Robban var genomtrött och på väg att bli sjuk, ville helst av allt bara lägga sig ner. Ja, så är det med överraskningar, går inte helt hundra alltid!
Desto gladare blev jag när "mina" tjejer med pojkvänner sa åt mig att komma till sibyllakiosken kl halv sju i lördags, "klä dig i jeans och ett fint linne och ta med glatt humör" Jahaja, hem efter jobbet, ut med vovven och sedan ge sig iväg.. Vad hade de hittat på? Jo, vi åt på stans godaste pizzeria, och jag tog det stora steget från min hederliga vesuvio till en smarrig specialare med mozzarellaost, parmaskinka, tomat och paprika, mm! Där satt vi, snackade och hade mycket trevligt en bra stund innan vi begav oss ut igen.. och några hundra meter bort till ett biljardcafé! Oväntat och roligt! Vi har snackat en del om det när vi har gått förbi, kul att det blev av, inte alltför ofta man spelar biljard ju. Kvällen avslutades med en mysig film hemma hos ena paret.
Min födelsedag spenderades de första timmarna på jobbet, lite segt men helt okej, tiden går rätt fort fast man inte tror det. När jag kom stod det blommor på bordet, låg ett paket och marängswissen var hemköpt! Vilken lyx att komma hem till! I paketet låg det jag önskat mig men inte sagt, Greys säsong sex! Wiie, så glad jag blev! Fick även kort från en del oväntade håll och även så blomma genom bud som stod utanför dörren när jag kom hem i fredags! Detta gjorde mig riktigt glad, jag som inte tyckte det kändes som någon speciell födelsedag och så fick jag sådan uppvaktning..
Nu kom världens bästa sambo in med hunden efter en runda i regnet, visst är jag bortskämd!? Men jag och Robban kom på att idag firar de två ett år sedan de träffades första gången! Så Lennart fick ett ben av Robban, tihi!
Möjligtvis blir det lite oftare uppdatering, en gång i månaden är väl inte fy skam ändå??!

RSS 2.0