Fröken fynd i farten

I onsdags kom vi hem i alldeles lagom tid för att bli bjudna på mammas goda broccolisoppa med hemmagjorda biffar. Det smakade bra i våra hungriga magar, dessutom fick vi ta med biffarna till dagen efter. En kort stund hemma, sen körde vi ner till kära farmor för att välja ut gardintyg. Hon ska sy gardiner till mina två fönster, och vi hade ju kommit ihåg att mäta..bredden ja, men längden.. ops! Det får bli nästa gång i Kalmar helt enkelt.


Sedan körde vi till Ystad till en av mina underbara Lenniepassare, Johanna. Hon tog gladeligen emot honom och sedan fortsatte vi vår färd mot Malmö. Nu började orken tryta hos oss båda, men vi gjorde vårt bästa för att hålla humöret uppe. In i Limhamn, uppför trappor och provsitta en bildnsygg men hård bäddsoffa. Efter några minuters betänketid tackade vi nej och körde nu äntligen mot Landskrona. Hann inte mycket mer in i lägenheten förrän nästa projekt, försöka sälja Robbans motorcykel - vilket lyckades! Jätteskönt, tycker han. Sen var vi helt enkelt tvungna att köra och köpa lite frukost och matsäck, och inom en sväng till Robbans pappa. Den kvällen somnade vi fort och lätt!


Vi hade klockan på ringning, för nu var det dags för nästa äventyr; kanotpaddling! Packade vår goda matsäck med juice, frukt, risifrutti, mammas havrebullar och mammas biffar, mm!, och begav oss ut till Röstånga för att hämta upp Robbans syster med familj. Hoppsan, så mycket packning det behövdes för en natt i skogen... Satte Robbans bil vid vårt mål Forsamöllan och körde sedan till startpunkten, Stockamöllan. Jag som då inte riktigt är van vid dessa trakter blev lite betänksam när kanotpersonalen sa att det var en sträcka på fyra mil vi skulle paddla, med 13 timmar som beräknad tid.

Glada i hågen och med packning nertryckt i stora, blåa sopsäckar satte vi oss i kanoten, föga anandes vad som väntades av våra armmuskler... Det var i en alldels underbar natur vi paddlade, riktigt grönskande och fint kring denna Rönne å. Tyvärr har sommarens varma temperaturer gjort att vattnet i ån hade sjunkit långt under vanlig nivå, upp till en halv meter på vissa ställen! Det kunde man se på naturen i åkanten, på stenar och trädrötter. Den låga vattennivån medförde att vi på många ställen körde fast bland stenar eller i grund, så vi fick gå av kanoten och putta/dra fram den istället. Eller ja, vi och vi, eftersom jag satt fram var det mest Robban som skötte detta. Vi gav oss iväg vid halv tolv och runt sextiden var vi framme vid den lägerplats där vi tänkte stanna för natten.

Tälten kom raskt upp och sedan ratades vår medköpta engångsgrill för någor betydligt mysigare, riktig lägereld! Robban och Simon gick och letade efter ved, Kim hade med sig både tändgas, kniv och en ihopfällbar såg som inte blev större än en kniv. Himla praktiskt och faktiskt välfungerande. Man var rätt så stel och trött i rumpan efter sex timmars stillasittande på hård kanotsists så en filt under hjälpte mycket. Jag täljde grillspett till korv, och fyllde näsan med den underbara lägereldslukten. Riktigt härligt! Än en gång lyckades Robban förvåna mig med hur mycket han orkar äta, jag var proppmätt efter 2,5 korv medan han kunde sluka fyra... Vi var mycket trötta och kvällen slutade tidigt.

Nästa morgon vaknade vi när Simon var uppe och kollade till elden, gullungen. Vi lyckades faktiskt sova till sju, halv åtta tror jag, ganska bra för att vara i tält. Snabb frukost och sedan i med kanoterna i ån. Vi var trötta, mycket trötta, redan innan vi hade börjat på dagens strapats. Det var bara att bita ihop, även om jag råkade vara lite negativ mot Robban så försökte jag tänka att vi snart var framme. Varje paddeltag kändes som en kamp, som att det var snart, snart slut och när man då visste att det var minst lika länge som dagen innan var det svårt att vara positiv. Men vid ettiden såg vi äntligen målet och var mycket glada över att vara framme. Regnmolnen hängde tungt över oss så vi skyndade att dra upp kanoterna och in med packningen i bilen, och lyckades precis innan de första dropparna föll. Sedan störtade det ner när vi körde tillbaka till starten, där vi hade den andra bilen. Vi var väldigt, väldigt glada över vår tur med vädret och inte ett dugg avundsjuka på de som nu precis börjat på sin tur...

Trots värken i armarna var jag glad att jag följde med. Det var riktigt roligt att paddla, den första biten i alla fall. Men naturen runt omkring var riktigt fin och härlig att se, och det var kul att göra något inte helt vardagligt på semestern. Förresten, kan ni gissa vem som var den enda som druttade i och blev genomblöt? Japp, det var jag.

Även om trötteheten kändes i hela kroppen hade vi en del på vår att-göra-lista för resten av dagen. Tillbaka till Landskrona, handla snabblunch - färdiggrillade revben och färdig potatisgratäng, in i en väldigt skön och välbehövlig dusch, packa om väskorna och ut igen. Jag hade på onsdagskvällen hittat en soffa i Helsingborg på blocket som jag ville kolla på, men när jag gick in igen hittade jag en som jag tyckte verkade bättre, denna befann sig i Eslöv. Jag ringde en kvart efter den var inlagd och vi var välkomna på kvällen. Ner till bilen och mot Malmö för att på Robbans jobb låna stort släp, sedan upp igen till Eslöv, bestämma oss för soffan hos en supertrevlig familj och sedan till Ystad för att hämta en glad Lennie. Precis som jag var övertygad om hade han haft det hur bra som helst hos Johanna - hade till och med fått ligga i soffan! När vi kom hem blev det snabbt och gott tacos i mamma och Annas trevliga sällskap, sedan stupade vi i säng.


Det var tänkt en liten sovmorgon, men pappa ringde och frågade om Robban ville köra tröska och en kvart senare var han ute ur huset. Jag hann prata en mysig stund med mamma, har varit lite lite av den varan på sistone, jag flyger och far som jag vet inte vad. Men hon behövde bege sig till Grönhult så jag åt frukost i lugn och ro och sedan gick jag ut och städade häststallet. Jag kan säga att jag kände ju mig inte sådär jättefräsch i armarna när jag var färdig med att sopa tak, väggar och golv... Men det var väldigt skönt att få det gjort!

Robban kom tillbaka precis när jag var färdig så då bestämde vi oss för att lasta släpet, skrivbord, säng, stol, puffar, lampa och resterande flyttlådor var efter en liten stund välpaketerade i släpet, ordentligt förankrat av Robban. Jag fixade lite mat och efter en snabb dusch var det nu dags att sätta sig i bilen igen. Denna gång körde vi upp till Landskrona igen för att fira Robbans mamma på kvällen, inom på center syd för att mindre än två timmar innan kalaset köpa presenter. Ja, lite skillnad på framförhållning - jag har ju fått en del pikar för de där julservetterna jag köpte för en månad sen...

Vi hade en trevlig kväll med Robbans familj, kunde sitta ute, jätteskönt. Lennie som var bunden en liten bit bort från bordet skötte sig fint, sa ingenting när en liten heltokig, skällandes hund släpades förbi. Som vanligt blev vi bjudna på riktigt god mat och Simon var klistrad hos mig. Inte får jag välja var jag ska sitta, och det är på håret att jag får sitta bredvid Robban. Jag vet inte hur många gånger jag blev tvingad att leka sten, sax, påse - varför lärde jag honom det? Han är en riktigt go unge, Simon.

Lagom sömn till halvniotiden, lite mornande, sedan hade vi besämt oss för att ge oss iväg ganska på direkten, stannade till vid en butik och köpte vars en bauguette till frukost på vägen och halv tio var vi på väg mot Kalmar med släp påkopplat. Denna bilfärd upp var återigen väldigt lång, jag vill ju vara framme DIREKT! Ett samtal med moster Barbro om deras ofrivilliga besök på djursjukhus fick mig att tänka på Åke. Saknaden går inte att beskriva och tårarna kom i strid ström nedför mina kinder. Han kommer alltid att finnas med mig och det gör så fruktansvärt ont att han inte är med mig längre!


Vi kostade på oss ett litet stopp på Ica för att handla och hämta ut bredband. Äntligen framme i den fina lägenheten och vi bestämde oss för att bära upp grejerna direkt. På en halvtimme ungefär hade vi tömt hela släpet. Efter lite snabblunch med ägg och bacon tog vi tag i sakerna för att få allt på plats. Robban hade tagit med sig tre verktygsväskor så han fick den självklara uppgiften att skruva allt på plats medan jag packade upp lådor. Jag blev ganska snabbt stressad, hade inte en chans att få plats med mina kläder! Och så påminner Robban att sedan kommer han och vill gärna få plats med sitt.. Hur ska detta gå? Suck. Vi kom fram till att vi nog får ha en tvåa i alla fall så jag kan ha ett rum till mina kläder, haha!

Robban ordnade också med mitt bredband, fick ringa supporten för att få rätt med det, och till slut hittade vi bredbandsuttaget - uppe i ena hörnan av hallen, så nu har vi en sladd därifrån längs en vägg och förbi toadörren, så vi får bocka oss för den varje gång vi ska ut och in ur toa - något jobbigt! Men när de har tapetserat här så ska Robban sätta dit en liten hylla och fixa/snygga till med sladden. Jag är mycket tacksam och väldigt glad för allt han hjälper och gör för mig!


Vi tyckte båda att Lennie hade skött sig mycket bra och att han var väl värd en långpromenad så vi tog på oss skorna och gick drygt en timme, stannade till och handlade mat inför kvällen. Sedan blev jag bjuden på ris och kassler i chilisås, mycket gott! Jag är fruktansvärt bortskämd! Det är bland det bästa som finns, att bli bjuden på mat. Det var så gott att vi åt så vi storknade båda två. Tittade lite på en film, sedan sov vi gott.


Idag tog vi det lite lugnt på morgonen, gick en liten sväng med Lennie, sedan var det dags för den sedvnliga shoppingrundan. Denna gång började vi i en secondhandaffär som vi hittade på promenaden igår, min syster är ju mycket förtjust i dessa och jag har väl inte riktigt hittat dit än men denna var jättefin! Många, fina fräscha saker, billiga priser och rätt gott om folk. Robban skrattade gott när han hittade en hel servis av de tallrikar jag köpta på Ikea förra veckan.. Grr! Ganska så retligt, men men!


Turen fortsatte via Bauhaus till Ikea, igen. Det hade ju hamnat en del saker till på inköpslistan. Vi började redan bli hungriga så vi åt vars en bit kyckling i restaurangen så vi skulle orkar hela rundan. Trots mat i magen tyckte Robban att nu har vi ju sett detta några gånger, så jag försökte - utan att lyckas så bra - att skynda mig, men fick ändå med mig några nödvändigheter som sängskydd, tvättkorg några köksredskap och matlådor. Nu får jag se när jag vågar mig på att vilja åka dit igen. Imorgon kanske?


Jag hade ju hunnit titta en stund på blocket och hittat billiga möbler igen, så jag ringde på väg från Ikea och efter en liten stund hittade vi rätt, uppför några trappor och ja, tack till byrå och bokhylla! Båda är från Ikea, byrån har nypris 600 och bokyllan 400 och jag fick båda för 160 :-, ganska nöjd! Tillbaka till Oxhagen för att hämta släpet och lasta ner möblerna, som gick bättre än väntat att få ner för trapporna. Mitt emot huset vi köpte dem låg kårhuset och studentpuben, bra att veta!


På gatan nedanför låg några trafikskolor så vi passade på att gå in och fråga lite om den utbildning Robban vill gå för sitt C-körkort. Verkade sådär, vi får väl se hur det löser sig, på nåt sätt ska det gå. Vi bestämde oss för att försöka hitta den panduroåterförsäljaren jag hittat via nätet, där var inte mycket, men det blev en mysig runda tillbaka genom stan. Känns som om Kalmar har ett bra och lagom utbud av affärer, gillar bara stan mer och mer hela tiden.


Sedan tyckte vi det var dags att köra tillbaka till Lennie, så upp och in med de nyinköpta möblerna. De passar utmärkt! Robban har även kämpat med att få sängbenen på plats, och nu känns det ännu bättre än innan. Trivs riktigt bra i lägenheten, är så glad över vilken tur jag har haft med att hitta passande möbler. Tänk bara när tapeterna och gardinerna också är på plats, då ska lite ramar, tavlor och hyllor skruvas upp, sedan kan det ju inte bli mycket bättre! Nu håller jag tummarna för att de ska ringa från Ica maxi och så har jag en kartong med kläder kvar att få plats med nånstans...


Jag trivs!
Kommentarer
Postat av: Elisabeth, Merlin & Mio

Sååå jätteroligt att få läsa om din flytt!!!!Verkar som du kommer trivas bra däruppe!!!!!!

Hoppas vi kan ses nån gång när du är nere...Merlin saknar sin bror.......Lycka till i skolan och se till att uppdatera bloggen här ofta så vi kan följa era äventyr!!!kram kram

2010-08-10 @ 00:50:27
URL: http://merlin.webgain.se
Postat av: Syster

HERREGUD! Som ni flyger och far! Men så mysigt du fått det!! jag är så nyfiken på att få komma och hälsa på! Är du säker på att det verkligen räcker med en tvåa sen;)

2010-08-10 @ 11:12:33
URL: http://xante.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0